Tekniska verktyg

Star Chart och Star Chart ∞ är appar som hjälper dina elever att hitta på stjärnhimlen. Start Chart används av över 15 miljoner människor världen över och är ett populärt verktyg för den som vill kunna orientera sig på natthimlen. Star Chart finns för de flesta enheter och passar för elever i alla årskurser.

Star Walk är en app med vilken dina elever i realtid kan följa händelserna på natthimlen och utforska över 200 000 himlakroppar med djupgående information om stjärnor, planeter, satelliter och stjärnkonstellationer. Eleverna får såväl teoretiska kunskaper som förmågan att själva orientera sig på stjärnhimlen. Här kan du se en film om StarWalk. Appen passar elever i alla årskurser.

 

Star Walk Kids – Explore Space är en app som låter eleverna navigera på stjärnhimlen samtidigt som de får möjligheten att fördjupa sina kunskaper om planeter, stjärnor och stjärnkonstellationer. Star Walk Kids finns för de flesta enheter, och här kan du se en video om hur du använder Star Walk Kids. Appen passar låg- och mellanstadieelever.

Kerbal Space Program är ett lärorikt spel inriktat på celest mekanik (banmekanik) och raketteknik. Eleverna får bygga egna raketer och styra dem i rymden, och lär sig i de olika delarna av spelet såväl att raketnavigation och fysikens inverkan på en raket som de olika raketdelarnas funktionalitet. Spelet kan utformas som en del av lektionen eller spelas av eleverna på fritiden. Här hittar du Kerbal Space Program. Spelet passar högstadie- och gymnasieelever.